Förskoleutveckling bjuder in till en liveträff om aktuella ämnen och forskning.

Internationell studie om barns språk

I den här liveträffen tittar vi närmare på det nyligen publicerade resultatet av studien om hur barn i världen lär sig språk bäst, där också Sverige och Stockholms universitet är representerade. ”Everyday language input and production in 1,001 children from six continents” . 

Vi kommer främst fokusera på vad resultatet innebär för förskolor i socioekonomiskt eftersatta områden/strukturellt missgynnade områden. 

Exekutiva funktioner och barns lärande

Forskning och beprövad erfarenhet som rör barns exekutiva funktioner presenteras också. Allt fler forskare och praktiker riktar ljuset mot det här ämnet och hur antalet barn som har svårigheter med självreglering och uppmärksamhet etc. tycks bli allt fler. Dessa funktioner tycks bland annat påverka lärande inom ämnen som matematik och naturvetenskap men även barns vardag överlag. 

Förskoleutveckling inleder med korta presentationer om respektive ämne och utöver det finns tid för samtal i smågrupper och dialog i storgrupp med ett framåtsyftande perspektiv.

Deltagarna sitter med fördel tillsammans under liveträffen för kollegiala samtal, dock ska alla deltagare koppla upp sig på egen enhet när vi möts i storgrupp. 

Praktisk information och anmälan

Plats: Teams
Tid: 15:00-17:00 
Målgrupp: Alla som intresserar sig för förskolebarns lärande och utveckling
Kostnad: 500kr per person exkl. moms. Alla deltagare kopplar upp sig på en egen enhet.

Anmälan: Platserna är begränsade. Först till kvarn gäller. Det krävs dock minst 30 deltagare för att träffen ska genomföras. Huvudmän och rektorer som anmäler minst 5 deltagare har förtur.  Anmäler ni fler från samma kommun/huvudman betalar ni via 1 faktura. Ni anmäler intresse för att delta i liveträffen via kontakformuläret här. Därefter kontaktas ni via mejl för vidare information.

Representanter för huvudmän som har tecknat avtal för en licens till webbutbildningen Mångfaldens förskola kan med fördel kontakta Förskoleutveckling via mejl för smidig hantering av anmälningarna. 

Anmälan är bindande. Vid förhinder att delta kan platsen dock överlåtas till någon annan.

Sista anmälningsdag är fredag 8 mars.

Exklusiv liveträff

Vill du som huvudman eller rektor bjuda in fler deltagare för en exklusiv liveträff för enbart er? Kostnad 15 000kr exkl. moms för max 80 st. deltagare. Beskriv er önskan i kontaktformuläret eller via mejl till Förskoleutveckling så ser vi över behov och möjligheter. Vid val av detta alternativ gäller inte en person, en enhet. 

Aktuellt

  • En obeskrivlig resa tillsammans
    Hej från oss på förskolan Milstensgården i Borås! I förrgår hade vi sista tillfället på temat Mångfaldens förskola och summerade… Läs mer
  • Språkrik förskola
    Likvärdighet är när alla barn ges möjlighet att utveckla sitt språk Språkutveckling är fortsatt ett av de mest aktuella utvecklingsområdena… Läs mer